Powered by:

HPE PCBE - Private Cloud Business Edition

“Ga voor een betaalbare en makkelijk te beheren IT-infrastructuur”

Wat is HPE PCBE?

Je kunt met HPE PCBE een on-premise infrastructuur opzetten om jouw IT-complexiteit te verminderen. Dit doet HPE door middel van een intuïtieve cloudervaring te bieden voor het beheer van de volledige VMware-omgeving (ESX, Compute, Network, Storage).

Je kunt VM’s zowel on-premise als in de public cloud (AWS/Azure) beheren. Bovendien kun je een lokale Private Cloud opzetten die VM’s levert waar ze nodig zijn: in een eigen datacenter, co-locatie of in de public cloud (AWS/Azure).

Het beheer van HPE PCBE wordt geleverd via HPE’s GreenLake Platform, met een ”Single Pane Of Glass” voor jouw gehele VMware-infrastructuur, zowel lokaal als in de Public Cloud (AWS/Azure). Backup and Recovery-services zijn geïntegreerd in de PCBE-oplossing, waardoor je met één muisklik al jouw VM’s kunt beschermen zonder te hoeven wisselen tussen applicaties (zie ook).

 

 

PCBE in 7-stappen

  1. Eenvoudig beheer

Je kunt met HPE GreenLake Private Cloud Business Edition gebruikmaken van een intuïtieve gebruikersinterface en geautomatiseerde tools. Hiermee kun je eenvoudig de VMware-infrastructuur implementeren, configureren, bewaken en beheren. Dit vermindert de complexiteit en vereist minder handmatige interventie, waardoor beheerders efficiënter kunnen werken.

  1. Verbeterde gebruikservaring

Met HPE GreenLake PCBE kun je de gebruikerservaring van jouw VMware-omgeving verbeteren. Dit platform biedt één geconsolideerd dashboard om de volledige multisite-omgeving te beheren. Hierdoor krijg je als beheerder snel inzicht in de prestaties, beschikbaarheid en gezondheid van jouw VMware-infrastructuur.

  1. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Je kunt jouw VMware-omgeving direct en eenvoudig aanpassen aan de veranderende behoeften van jouw organisatie. Schaal snel op/af en wijs resources toe aan VM’s op basis van de vraag vanuit de organisatie. Hierdoor krijg je meer flexibiliteit en optimaliseer je het gebruik van de beschikbare middelen.

  1. Veiligheid

HPE GreenLake Back-up and Recovery en Disaster Recovery zijn geïntegreerd in de oplossing en bieden de robuuste beveiligingsmaatregelen om de VMware-omgeving te beschermen.

  1. Verminder handmatig en gespecialiseerd werk

Inclusief Full Stack Lifecycle management, geautomatiseerde updates van ESX, hardware-, software- en firmware componenten met One-click multi-site en multi-cluster upgrades.

  1. Compatibel voor Business Critical applicaties

De oplossing is zeer veerkrachtig met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9999% overall (Compute & Storage). Het is ideaal voor bedrijfskritieke applicaties die altijd beschikbaar en snel moeten zijn.

  1. Transparant en flexibel kostenmodel

Je kunt HPE PCBE op twee verschillende manieren aanschaffen. Je kunt het op de traditionele manier kopen, of je kunt de oplossing As a Service aanschaffen, zodat je maandelijks alleen betaalt voor wat je gebruikt (zie ook “HPE Services”)

 

 

Maak de slimste keus met HPE CloudPhysics

CloudPhysics is een speciale analysetool die de huidige situatie van jouw VMware-omgeving evalueert. De tool geeft jou inzichten op basis van data om slimmere IT-beslissingen te maken, van edge tot de cloud. Bovendien is het makkelijker om applicatiewerklasten te optimaliseren, kosten te verlagen en het aankoopproces van IT te verbeteren.

Daarnaast brengt CloudPhysics over- en onderbenutte resources, die leiden tot prestatieproblemen of inefficiënt gebruik van capaciteit, in kaart. Kortom, dankzij deze analysetool zorg je ervoor dat jouw infrastructuur op de meest effectieve manier wordt ingericht.

De voordelen van CloudPhysics:

  • identificeer onder- en over-benutte resources.
  • simuleer “wat als” scenario’s.
  • krijg inzicht in de gezondheid van de gehele IT-omgeving.
  • maak IT-keuzes op basis van data.
  • handige roadmap voor de toekomst.

HPE CloudPhysics wordt gedurende één maand in jouw organisatie geïnstalleerd en evalueert jouw VMware-infrastructuur. Voor 24/7 monitoring kun je specifieke tijdstippen vergelijken, een grondige data-analyse uitvoeren van edge of mogelijke simulaties bekijken aan de hand van een handige migratie.

Je kunt ook mogelijke migraties simuleren om optimalisatiekansen te ontdekken. Binnen enkele minuten na activatie analyseert HPE CloudPhysics jouw volledige VMware-infrastructuur in vergelijking met de huidige prijzen en configuratieopties van de belangrijkste cloudproviders, waaronder Amazon AWS en Microsoft Azure.

Op basis van de werkelijke resourcebehoeften van jouw virtuele machines kun je snel en gemakkelijk datagedreven beslissingen nemen over de kosten van het draaien van applicaties in de cloud.

 

Welke PCBE-vragen kan ik stellen aan mijn klanten?

  1. Heb jij ook moeite met het beheren en up-to-date houden van jouw VMware-omgeving? Denk maar aan de upgrades van ESX, drivers, firmware, prestatie-optimalisatie en capaciteitsplanning?
  2. Gebruik jij veel verschillende tools voor het beheren en monitoren van jouw VMware-omgeving?
  3. Heb jij jouw omgeving verdeeld over de lokale en public Cloud? En heb je moeite met het verkrijgen van een compleet overzicht?
  4. Ben jij ook op zoek naar een oplossing die de complexiteit van jouw VMware-omgeving vermindert, maar jou wel de voordelen van een cloudervaring biedt?
  5. Zoek jij de hoogste beschikbaarheid voor jouw IT-infrastructuur?
  6. Moet jij ook steeds meer doen met minder budget en resources?
  7. Wil jij ook meer transparantie in kosten en flexibele maandelijkse betalingen?

Vereenvoudig het beheer en verlaag de kosten van jouw VM-omgeving

 

Klaar voor jouw 1e stap in PCBE?

Wil jij aan de slag met HPE PCBE? Begin dan voordat je investeert in nieuwe hardware eerst met het HPE CloudPhysics assessment. Door middel van dit assessment brengt HPE jouw huidige IT-omgeving en behoeften in kaart, zodat je data-gedreven beslissingen kunt nemen voor jouw toekomstige vernieuwing: CloudPhysics.